Ujvári - Szent György-hegy

 

Terület: 0,65ha
Fajták: Olaszrizling, Pinot Gris

A Szent György-hegy kivételes fekvése és talajtani adottságai révén már a római korban szőlőtermőhellyé vált. A talaj finom és kötött homokos, meszes, löszös, erősen bazaltos. A bazalttörmelék málásakor kálium, magnézium és kalcium szabadul fel. A bazalthatás az egész hegyen jelen van; meghatározza a szőlőtermesztést, és így az itt készített bor karakterét is.

Az 1850-es években a Szent György-hegy nyugati részén, a Csendár dűlőben kezdte családunk a szőlőtermesztést. A jelenlegi parcellákat 1955-ben telepítettük, – 60 évnél is idősebb tőkék sorai alkotják a szőlőterületet. A kíméletes tőkénként átgondolt metszéssel és zöld munkával célunk az ültetvény állapotának megőrzése.

 
title

2016 Szürkebarát, Csendár dűlő

Tiszta intenzív aromavilág cukorkás jegyekkel, melyek ízben is megtalálhatók a húsos-lédús kopasz barackkal, Meyer citrommal és leheletnyi gyömbérrel finom egységet alkotva. Frissítő karakter, íze hosszan tart, kerek a korty. Savszerkezete gyümölcsös. A szőlőben a hajtásválogatás, majd később a pincében hosszan tartó hideg erjesztés segítette a bor testességének kialakulását.

3000 Ft

- +
title

A Hónap Bora

Egy Szürkebarát a Szent György Hegyről!

Ft

- +

Készítette: Mayoka ,az Ab Holding csoport tagja. Mayoka